Lapozgatom a naptáram, és ahelyett, hogy – mint máskor – a homlokomat ráncolnám látván, hogy január végéig összesen két szabadnapom van, azon veszem észre magam, hogy mosolygok. Nem bánom, hogy a következő heteket utazással töltöm majd, mert közben rengeteg helyre eljuthatok és emberek ezreivel lesz lehetőségem találkozni.

Január 11-én Berencsen startol a Híd választási rendezvény-sorozata. Mivel pedig az előrehozott választások miatt télvíz idején kényszerülünk megtartani ezeket a találkozóinkat a választóinkkal, nagy szabadtéri rendezvények helyett kisebb, „kultúrházas” akciókkal készülünk.

Tudjuk, hogy a nagypolitika nem éppen szívderítő és szórakoztató dolog, ezért választási rendezvényeinken a hangsúlyt mindig egy-egy meghívott zenész, énekes, együttes produkciója kapja. Természetesen hagyjuk szóhoz jutni Bugár Béla pártelnököt, illetve a Híd alelnökeit is, bemutatjuk képviselő-jelöltjeinket, akikkel személyesen is megismerkedhetnek a rendezvények résztvevői.

Csak január végéig Bodrogszerdahelytől Losoncon és Csicsón át Zsolnáig 28 községbe és városba látogatunk el, vagyis időt szakítunk rá, hogy bejárjuk az ország nagyobbik részét.

Ahová személyesen nem jutunk el a következő hetekben-hónapokban, oda legalább plakátokon, szórólapokon és persze az interneten keresztül, virtuálisan ellátogatunk.

Kampányfőnökként mostanában gyakran nekem szegezik a kérdést, miről is fog szólni a Híd választási kampánya? Ilyenkor néha egyszavas választ adok: a felelősségről.  Ha pedig bővebben is kifejthetem, hozzáteszem: azt akarjuk elmondani, mit kínál a választóknak a pártunk. Elsősorban tapasztalatot, megbízhatóságot és elfogadott, komolyan vett és komolyan vehető, felelős képviseletet.

Szlovákiának rengeteg gonddal, bajjal, nehézséggel kell megküzdenie. Ezekre a problémákra megoldások kellenek, amiket csak egy ilyen tulajdonságokkal bíró párt tud elérni.

Választások előtt a pártok általában fűt-fát ígérnek az embereknek. Mi nem akarunk ebbe a hibába esni: nem fogjuk azt állítani, hogy mi minden problémát megoldunk. Ezt ugyanis ma sem itt Szlovákiában, sem pedig Európában egyetlen felelősségteljes politikus sem jelentheti ki. Vigyázzanak: aki azt állítja, hogy minden problémát megold, és minden megoldást ismer – az hazudik!

Gondolom, sokan emlékeznek még a Híd másfél évvel ezelőtti kampányára. Akkor is programorientált és nem támadó jellegű kampány mellett tettük le a voksunkat. Most sem más pártok ellen fogunk ágálni, hanem elmondjuk, mi milyen felelős megoldásokat kínálunk.

2010-ben a pozitív kampány meghozta a gyümölcsét. Remélem, ez így lesz 2012-ben is. Ha tudnak, jöjjenek el meghallgatni minket és vendégeinket.

Ez a kampány rólunk szól.
 

Szerző: Solymos László  2012.01.11. 15:57 komment

Címkék: kampány választások

süti beállítások módosítása